top of page

Υπηρεσίες

01.

Ατομική  Ψυχοθεραπεία

Η ψυχολόγος Σμαρούλα Παντελή προσφέρει ατομική ψυχοθεραπεία σε άτομα που υποφέρουν από φοβίες, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, ψυχοσωματικά προβλήματα, διατροφικές διαταραχές και δυσκολίες επικοινωνίας στις σχέσεις τους.     

Οι ατομικές συνεδρίες γίνονται δια ζώσης ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (skype, zoom, messenger) κατόπιν συνεννόησης.

Οι μέθοδοι στους οποίους βασίζεται η ατομική θεραπεία, επιλέγονται ανάλογα με το πρόβλημα που απασχολεί τον εκάστοτε θεραπευόμενο. Στην πρώτη συνεδρία ακολουθείται μια συγκεκριμένη διαδικασία κατά την οποία ορίζεται το πρόβλημα και η ανάγκη του θεραπευόμενου και κατόπιν γίνεται μια πρώτη εκτίμηση της συχνότητας των συναντήσεων και της διάρκειας της θεραπείας.

02.

Ομαδική Ψυχοθεραπεία

«Αν ο Θεός επιστρέψει, θα επιστρέψει με τη μορφή της ομάδας»

J.L. Moreno

Η ψυχολόγος Σμαρούλα Παντελή είναι εκπαιδευμένη ομαδική ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση  στο ψυχόδραμα και στο κοινωνιόδραμα.

Οι ομάδες που λειτουργούν είναι ανοιχτού ή κλειστού τύπου. 

Οι ομάδες ανοιχτού τύπου συναντώνται σε εβδομαδιαία βάση από την ίδρυσή τους και κατά καιρούς δέχονται νέα μέλη ενώ κάποια παλιά μέλη αποχαιρετούν έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο της θεραπείας τους.

Οι ομάδες κλειστού τύπου έχουν περιορισμένο αριθμό συναντήσεων και ενίοτε έχουν συγκεκριμένο αντικείμενο (πχ ομάδες γονέων, ομάδες διευθυντικών στελεχών, ομάδες εφήβων).

Σε όλες τις ομάδες σε συνδιασμό με την ελεύθερη συζήτηση εφαρμόζονται τεχνικές ψυχοδράματος – κοινωνιοδράματος και εικαστικής θεραπείας.

03.

Θεραπεία Πετοφοβίας

Η ψυχολόγος Σμαρούλα Παντελή σε συνεργασία με τον ψυχολόγο Λευτέρη Μόρρου είναι δημιουργοί του προγράμματος Fly Without Fear το οποίο έχει σχεδιαστεί για ανθρώπους που δυσκολεύονται ή φοβούνται να ταξιδέψουν με το αεροπλάνο.

Η πετοφοβία με το πρόγραμμα fly without fear αντιμετωπίζεται μέσα σε 10 ώρες ψυχοεκπαίδευσης. Εφαρμόζεται ατομικά ή ομαδικά και ολοκληρώνεται με ένα πραγματικό αεροπορικό ταξίδι με τη συνοδεία του ψυχολόγου.

04.

Σεμινάρια Αυτογνωσίας για ενήλικες

Τα σεμινάρια αυτογνωσίας οργανώνονται τακτικά μέσα στο χρόνο και βασίζονται σε θεματικές που συνδέονται με την προσωπική ανάπτυξη, τις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις καθώς και με τη δυναμική ομάδων.

Πρόκειται για αυτοτελή ομαδικά εργαστήρια αυτογνωσίας στα οποία οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος σε ασκήσεις με στόχο την καλύτερη γνωριμία με τον εαυτό και την καλύτερη επικοινωνία με τους γύρω τους.  Τα σεμινάρια διεξάγονται σε χώρους κατάλληλους ανάλογα με τη θεματική και τον αριθμό των συμμετεχόντων, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην περιφέρεια.

05.

Σχολές γονέων

Η ψυχολόγος Σμαρούλα Παντελή οργανώνει και συντονίζει ομάδες και σεμινάρια για γονείς που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στο γονεϊκό  τους ρόλο και να εφαρμόσουν μια αποτελεσματικά δημοκρατική διαπαιδαγώγιση.

Ο βιωματικός χαρακτήρας αυτών των σεμιναρίων βοηθά τους γονείς στην καλύτερη κατανόηση του ρόλου τους και στην βαθύτερη και ουσιαστικότερη σύνδεση με τα παιδιά τους.

Τα σεμινάρια ολοκληρώνονται σε κύκλους εβδομαδιαίων συναντήσεων ή σε ημερίδες σε σχολεία και σε δομές οργανωμένες από την τοπική κοινωνία.

06.

Επιτυχία στο σχολείο και στις εξετάσεις

Η ψυχολόγος Σμαρούλα Παντελή έχει δημιουργήσει ένα ειδικό πρόγραμμα για την ψυχολογική υποστήριξη και την ψυχολογική προετοιμασία εφήβων που επιθυμούν να πετύχουν στο σχολείο και στοχεύουν στην ανώτατη εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ατομικά ή και σε ομάδες σχολικών τάξεων. Στοχεύει στην τόνωση της αυτοπεποίθησης και σε τεχνικές που βοηθούν στην αποβολή του άγχους των εξετάσεων.

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο: Σχολείο και εξετάσεις... σε πρώτο πλάνο  >

07.

Εταιρικά σεμινάρια

Η ψυχολόγος Σμαρούλα Παντελή προσφέρει σεμινάρια σε εταιρείες και οργανισμούς που επιθυμούν να ευαισθητοποιήσουν το προσωπικό τους σε θέματα επικοινωνίας και ανθρωπίνων σχέσεων.

Τα σεμινάρια βασίζονται σε θεματικές όπως η συναισθηματική νοημοσύνη, η ηγεσία, οι διαπραγματεύσεις, η ομαδικότητα, η αντιμετώπιση κρίσεων  και η επίλυση συγκρούσεων, η ενδυνάμωση, και η καλλιέργεια της δημιουργικότητας στην εργασία. Συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, με εκπαιδευτήρια, με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες, με φαρμακευτικές εταιρείες, με εταιρείες software, με ιδιωτικές κλινικές, με δήμους, κέντρα πρόληψης και κοινωφελείς οργανώσεις.  

08.

Θέατρο playback

Η ψυχολόγος Σμαρούλα Παντελή είναι εκπαιδευμένη ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου playback, μιας μορφής κοινωνικού θεάτρου που βασίζεται στην δραματοποίηση των ιστοριών που μοιράζεται το κοινό την ώρα της παράστασης.

Προσφέρει εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στις τεχνικές του playback οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές ομάδων. Έχει ιδρύσει και διευθύνει την ομάδα Playback Νuevo, με την οποία δίνει παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την κοινωνική συνοχή.

bottom of page